Máslo z pražených

dýňových semínek

Máslo z pražených NovinkaAkční výrobek
100g Cena: 149 Kč ks

Dostupnost

Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.

Místo sběru/pěstování

Přímětice jižní Morava

Způsob zpracování

ruční

Složení

Detailní popis produktu

Pražené a solené dýňové semínko rozemleté a rozmixované téměř do konzistence tahini nabízí čistou chuťovou esenci dýňového semínka, typickou zelenou barvu a řadu možností využití ve studené kuchyni.

Baleno do skla.

Trvanlivost a skladování

Dle data na obalu (9 měsíců od výroby). Skladovat mimo světlo do 25° C, po otevření v chladničce. Po otevření spotřebujte do 14 dnů.

Složení 

Pražená solená dýňová semínka, sůl (max. 1,3%)

Průměrné výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2 523 kJ/608 kcal
Tuky 46,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 9,4 g
Sacharidy 7,9 g
z toho cukry 1,1 g
Vláknina 6 g
Bílkoviny 36,5 g)
Sůl 1,3 g

 Výrobce: AGRO EL spol. s r.o., Přimětice

Původ

ČR 

Popis produktu

Rozdíl mezi pestem a máslem je nejen v konzistenci, kdy máslo je tužší a hutnější, ale i ve větším podíli bílkovin a zdravých tuků u másla z pražených dýňových semínek. Jak k těmto produktům přistoupit prakticky? V pestu je sýr a je více tekuté, u másla si můžeme sami určit, zda je budeme mít v husté podobě nebo si ho upravíme přidáním žervé nebo oleje a následně ho použijeme dál. Rozhodně nám déle vydrží co do skladování mimo lednici nebo v ledničce.