Rynglový extra džem

Sladké rynglové pohlazení

Rynglový extra džem Akční výrobek
230g Cena: 89 Kč ks

Dostupnost

Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.

Místo sběru/pěstování

sady Bílé Podolí

Způsob zpracování

ruční loupání

Bez chemie

bez přidaných ochucovadel

Složení

Zelené ryngle ČR, 100g džemu obsahuje 80g ovoce, 16g cukru a 4g pektinu

Výrobcwe: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552 IČO 28351070

Trvanlivost 3 roky

Popis produktu

Džem ze zelených rynglí vynikne svojí sladkou chutí. Má tmavou nazlátlou barvu a hodí se především do moučníků nebo na palačinky. Džem je vyroben z vypeckovaných zelených rynglí, vařil se, až zhoustne a rangle se rozvaří na kousky. Pak byl lehce doslazen a pektinem zakonzervován, aby se nekazil.

Přidružené recepty

Křehotiny

Křehotiny

Boží milosti

Na těsto budeme potřebovat:

260 dkg hladké mouky

3 lžíce práškového cukru

2 žloutky

3 lžíce rumu

250 ml smetany 33%

Křehotiny neboli Boží milosti mě naučila vařit moje babička. Od ní mám i tento recept, který pravidelně přijde na řadu na popeleční středu. Je to masopustní jídlo a připravovalo se v tomto období. Popeleční středa je počátkem doby postní, která končí o Velikonocích a od popeleční středy do Velikonoc je to 6 týdnů.

Připravíme si suroviny dle předpisu. Je dobré si suroviny dát do mísy a nejprve zpracovat na těsto v míse. Až se vše pěkně spojí, tak můžeme dát těsto na vál a ještě chvíli dovypracovat.

Po této přípravě těsta si dáme na vařič pánvičku se sádlem a zapneme ji. Pak vyvalujeme těsto a rádýlkem vykrajujeme tradiční tvrary čtverec nebo trojúhejník a dáváme je smažit na pánvičku. Vše jde poměrně rychle. Po usmažení křehotiny obalujeme v práškovém cukru. Jsou krásně křehké. Konzumujeme je samotné nebo s marmeládou či povidly.

Zářijové čtení

Zářijové čtení

ryngle a broskve

Jak jsme sušili broskve a ryngle? Jak jsme na to vlastně přišli? To máte tak. Ne každý rok byla neúroda ovoce. Byly roky, kdy nám sadaři ovoce nutili, ať alespoň část zpracujeme. Tak jsme v roce 2018 poprvé zkusili usušit zelené ryngle a následně v roce 2019 jsme poprvé usušili broskve. U zákazníků si našly rychle oblibu, takže od té doby je sušíme pravielně. Letos při špatné úrodě ovoce to byl boj je sehnat, ale za těch 13 let práce s ovoce již mám své zdroje českého ovoce, kde je vždy seženu a jsou na nás hodní :) Proto dnes mohu v naší nabídce poukázat na sušené broskve a ryngle.

Broskve se jen omyjí a krájí ručně na plátky, které se dají sušit na síta. Sušit se musí opravdu pomalu, aby neztmavly a nepřipekly se. Nijak totiž ovoce před sušením neupravujeme. Výsledkem jsou krásně žluté a chutné plátky broskví.

Zelené ryngle sušíme až trochu zežloutnou. To teprve mají ten správný cukr, aby po usušení nebyly kyselé. Stejně je nijak neupravujeme, takže při sušení proběhne přirozená oxidace a půlky rynglí ztmavnou, Jsou podobné sušeným švestkám, ale chuť je trochu pikantnější.

Tak takhle my si v té sušárně žijeme a pracujeme a baví nás to pořád :)

Ochutnejte také

Český výrobek Hrušky sušené

Hrušky sušené

není nad sušenou hrušku

59 Kč koupit