Sušené ovoce má v tradiční české a moravské kuchyni mnoho využití. Za svou práci se sušeným ovocem, jsem nasbírala a vyzkoušela mnoho receptů a tipů. 1. Nesířené sušené ovoce lze naložit do čisté pálenky, kde vytvoří krásnou barevnou variaci. 2. Sušené hrušky se používají k výrobě hruškové náplně ...
Co vás zajímá?
Tento příspěvek se týká výroby našich džemů. My v Domácích dobrotách dbáme na kvalitu ovoce ke zpracování a respektujeme jeho sezónnost. Proč o tom právě píšu? Poměrně často se v poslední době setkávám se zpracovateli, kteří právě džemy nebo ovocné šťávy vaří z mraženého ovoce. Nic proti tomuto způs...
Otázka jak uskladnit naše sušené ovoce mě provází od začátku naší sušárny. Hlavní charakteristikou našeho sušeného ovoce je, že je nesířené a nepřislazované. Musíme je tedy dobře usušit, aby jsme odpařili přebytečnou vodu. Pak je ovoce vhodné na uskladnění na pozdější dobu a nezkazí se. My jsme suše...
Naši rubriku, co Vás zajímá, začnu jedním problémem, kterým je cukr neboli fruktoza v ovoci. Pokud ovoce před sušením nesíříme, tak zůstane přirozeně živé. Usušíme je, odpaří se z něj voda, ale ostatní látky v něm zůstanou a časem mohou začít pracovat. Jako třeba cukr fruktoza, která u sušených šves...