Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.
Kešu ořech 50%, mandle 20%, višně sušené (višně, cukr) 30%
Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552 IČO 28351070
Trvanlivost 5-14 měsíců
Naše sušené višně, kešu ořech a mandle. Ideální mlsanda ke kafíčku, na svačinku nebo na cesty. Vejde se do kabelky i do kapsy. Výborně chutná.
Na špaldový koláč na klasický plech do trouby budeme potřebovat:
2 vejce (můžeme umíchat zvlášť žloutky s cukrem a zvlášť bílky a ty vyšlehané zamíchat nakonec do těsta)
1 hrnek cca 200ml třtinového cukru
2 velká jablka nastrouhat
2 střední mrkve nastrouháme do těsta
0,5 šálku řepkového oleje
1 šálek mléka
0,5 šálku ovesných vloček - lze použít naše müsli Domácí dobroty, kde je již i sušené ovoce
150g ořechů a sušeného ovoce - 1 balení Kubova mlsu 150g, kde jsou ořechy i ovoce. Nebo lze nakombinovat Ořechový mls s Kokosým mlsem atd.
Kdo má rád víc sušeného ovoce může přidat i sušené višně či švestky
2 šálky špaldové mouky + 1 prášk do pečiva
Nejprve dáme do mísy vejce s cukrem a společně vyšleháme. Pak přidáme olej a nastrouhanou mrkev a jablka a opět dobře promícháme. Dále přidáme mléko a vločky. Ve špaldovém koláči dobře chutná sušené ovoce a ořechy. Můžeme použít Kubův mls, který obsahuje ovoce i ořechy nebo Kokosový mls, Višňový mls. To je již na chuti každého. Nakonec přimícháme špaldovou mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct na 180 stupňů do trouby na cca 30 min. Po vychladnutí krájíme na čverce. Můžeme si koláč dát k snídani nebo i ke svačině. Je výborný.
Blíží se doba výletů, dovolených a to se Vám budou jistě hodit naše ovocné svačinky a ořechové mlsy, které se vejdou i jen do kapsy nebo do batohu. Zaženou i velký hlad nebo chuť na sladké. Oovcné svačinky jsou pouze z ovoce, i příchutě jako jahoda, švestka a černý rybíz si sami zpracováváme ze sezonního vyzrálého ovoce. Vše je kvalitní a přirozeně dobré. Ořechové mlsy se dají použít i do jogurtu nebo do sušenek. Je zde již namíchané ovoce s ořechy. Tak šťastnou cestu a dobrý návrat domů....
Každoročně si i já pro Vás připravuji malé dárky, které od 17.11. budu přidávat k Vašim objednávkám jako poděkování, že jste, že věříte naší práci, že chápete, že naše sušené ovoce je jiné a není vždy stejné. Podporujete nás tím, že naše výrobky kupujete a konzumujete, že si nás najdete mezi tolika věcmi na trhu. My se snažíme dělat naši práci stále stejně dobře, surovinu máme stále pouze českou, zpracování ruční a kvalita výrobku je na prvním místě. Ovoce je každý rok jiné, závisí na počasí a úrodě a při sušení se také chová každý rok jinak. To je ale na naší práci to pěkné, že se musíme stále zamýšlet a sledovat sušení, upravovat programy, kontrolovat kvalitu a chuť usušeného ovoce.
Dárky pro Vás mám od stejných výrobců jako jsme my. Letos jsem zvolila šicí dílnu paní Evy Peškové z Brancouz na Vysočině, která pro nás ušila látkové pytlíky na uchování sušeného ovoce. Společně s pohledem s motivy českých Vánoc od Josefa Lady Vám přeji krásné a pohodové nejen Vánoce, ale i celý rok. Vyhněte se neustálému shonu a přeplněným obchodním domům a užijte si klid a mír v přírodě.
Vaše Jana Kubová
Spojení sušených višní a čokolády nemá chybu. Čokoládové brownie cookis jsou nabité čokoládou a sušené višně jsou jen přijemnou tečkou.
Ingredience:
230g hořké čokolády, nasekané nahrubo
28g másla
2 vejce
130g krupicového cukru
31g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
50g mléčné čoklády, nasekané na menší kousky
50 g sušených višní, které si můžeme hodinu před pečením namočit do rumu či griotky
Postup přípravy trvá cca 30 minut, pečení 10 minut. Připravíte cca 28 kousků sušenek
1. Ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu a máslo, vymícháme dohladka a necháme lehce vychladnout.
2. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva.
3. V míse robotu nebo ručně si vyšleháme vejce s cukrem a pomale přimícháme vychladlou čokoládu, až se vše spojí.
4. Přidáme suché přísady a lehce stěrkou zamícháme.
5. Nakonec přimícháme mléčnou čokoládu, ale cca 1 lžíci si jí necháme na dozdobení.
6. Těsto dáme vychladit do lednice na cca 15 minut.
7. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů a plechy vyložíme pečícím papírem. Stačí dva.
8. Vychladlé těsto, které tím zhoustlo, nabíráme polévkovou lžící a dáváme na plech v dostatečném rozestupu. Na každý kousek dáme sušené višně a kousky čokolády.
9. Pečeme cca 10 minut, dokud už těsto není lesklé a okraje jsou upečené.
10. Vychladnout necháme na plechu. Kolečka jsou krásně měkká po čokoládě. Uchování je nejlepší v nádobě s víčkem, aby cookies neosychali.
Ráda bych Vás potěšila něčím pozitovním, protože to teď všichni potřebujeme slyšet, že se opět vše spraví a bude dobře. Normálně bych nabízela naše balíčky sušeného ovoce Vám pro Vaše koledníky. Letos budeme Velikonoce ale trávit každý sám doma. Pokud přece chcete potěšit své blízké, tak i když se na Velikonoce nesejdete, můžete jim od nás objednat balíčky sušeného ovoce, oříšků, povidel a nechat je poslat na adresu obdarovaného. My je zabalíme a pošleme tomu, koho napíšete do doručovací adresy. To je dobrá zpráva, ne? Uděláte radost kvalitními mlsáním a podpoříte naši výrobnu. Držme při sobě...
Rádi snídáme obilné kaše, které si dosladíme sušeným ovocem a medem či javorovým sirupem.