Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.
Vysočina
ruční
bez přidaných barviv a ochucovadel
jahody ČR, cukr, želírující látky (pektin), na 100g výrobku bylo použito 80g ovoce
Výrobce: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552
Trvanlivost 3 roky
Náš Jahodový džem je vyrobený ze samých jahod. Jahodový džem vaříme vždy jen v sezoně jahod a tím je zaručeno, že džem je kvalitní. Do džemu je přidaný pektin a cukr. 100g džemu obsahuje 80 g ovoce, 18 g cukru a 2 g pektinu. Sama pro Vás džem vařím a dohlížím na kvalitu použitého ovoce, dodržení správného postupu vaření, aby konečný výsledek byl vždy výborný jahodový džem.
První jahody na jahodový džem jsme zpracovali. Krásná jahodová vůně nám provoněla celou sušárnu. Jahodový extra džem má úžasnou chuť i barvu. Není nad jahodový džem. Džem vyrábíme ze samých jahod a je lehce dochucen cukrem a zakonzervován přidaným pektinem. Jinak jsou v něm kousky celých jahod a lehce se roztírá.
Na těsto potřebujeme:
Kvásek - 250 ml mléka + 2 lžíce cukru + kostka kvasnic
500 g polohrubé mouky
sůl - lžíčka
2 lžíce rumu
2 žloutky
4 lžíce řepkového oleje cca100g
Recept na tradiční masopustní koblihy je od mé babičky, se kterou jsem je každý rok připravovala na masopust. Dnes je již připravuji s mojí dcerou, které jsem recept v rodině předala. Jde tedy o náš rodinný vyzkoušený recept, který zaručuje, že se koblihy vždy povedou a jsou výborné. My jsme si upravili náplň koblih. Plníme je nejraději švestkovými povidly, ale lze použít i jiná povidla či džemy.
Nejprve si připravíme kvásek. Do odměrky nalejeme 250ml mléka, které je ohřáté. Přidáme 2 lžíce cukru a zamícháme. Dále rozdrobíme kostku kvasnic a znovu zamícháme. Necháme kvasnice vykvasit. Zatím si do větší mísy dáme ostatní ingredience.
Jakmile je kvásek hotový, přidáme jej do mísy k ostatním surovinám a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Pokud by bylo tužší, mouka víc saje, tak přidáme trochu mléka. Po vypracování dáme těsto na cca 20 minut kynout pod utěrku. Po vykynutí vyhazujeme lžící malé kousky těsta. Každý kousek těsta si zpracujeme a do placiček dáváme lžičkou povidla či džem. Následně si nápň zabalíme do těsta. Připravené koblížky smažíme na vyšší pánvi na sádle. Smažíme z obou stran. Po usmažení dáme koblížky na ubrousek okapat. Hotové poprášíme cukrem a můžeme jíst. Dobrou chuť