Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.
sady Vilémov na Hané
ruční
bez použití barviv a ochucovadel
Na 100g výrobku bylo použito 90g třešní, 40g cukru, 2g pektinu, citronová šťáva, badyán, portské
Výrobce Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552
Trvanlivost 3 roky
Hladký třešňový džem ochucený kořením badyán a portským vínem je vhodný např k sýrům nebo trhaným masům, zvěřině, kachně, roastbeefu.
Kdo nás sleduje déle, tak ví, že ovoce zpracováváme tradičním způsobem sušení a nakupujeme je a sklízíme ze sadů v české republice. Naše práce se tak každý rok trochu mění podle toho, co se na stromech urodí a jaký je rok. Žádný rok není stejný a vlivy počasí nejdou ovládnout. Proto nesušíme každý rok stejné ovoce ani nevaříme povidla a džemy ze stejného ovoce jako roky předešlé. To mě ale na mé práci baví, že se snažím zpracovat, co nám sady dají, co se v nich urodí. Letos nám média předpovídala, špatný rok na ovoce. No myslím, že ho je méně, ale nebude to jenom počasím. Já se mohu spolehnout na více zdrojů, takže jsme sušili meruňky i višně, kterých se tolik neurodilo. Zato třešní byla slušná úroda. Toho jsme právě využili a navařili jsme pro Vás hladký třešňový džem. Je ideální na linecké cukroví, je krásně hladký bez kousků. Také jsme udělali limitku třešňového džemu s portským. Ten bych použila k masům a sýrům. No a hlavně jsme navařili třešňová povidla. Jsou bez cukru, konzistenci mají stejnou jako švestková a chutnají fakt skvěle. Jak říká moje skorosnacha, že třešňová povidla jsou lepší jak nutela. To už ale nechám na Vás, zda s ní budete souhlasit.