Na přípravu makové bábovky budeme potřebovat:
18-20 dkg modrého máku
30 dkg hladké mouky (múžeme dát napůl se špaldovou moukou)
20 dkg cukru
2 vejce
1/2 l mléka
1 prášek do pečiva
10 dkg oleje
trochu skořice
Varianta poloviční dávky těsta na buchtu se švestkami:
1. Nejprve si nameleme mák. Dále si vymažeme a vysypeme bábovkovou formu, pokud nepoužíváme silikonovou. Troubu zapneme na 180 stupňů.
2. Nyní si připravíme těsto. Nejprve utřeme vejce s cukrem. Dále přidáme tuk, mletý mák, skořici. Vše dobře zamícháme. Přidáme mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Takto připravené těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do trouby. Pečeme asi 45 minut. Vpichem špejle do těsta můžeme zkusit, zda je bábovka hotová.
3. Po upečení vyklopíme z formy a po vychladnutí servírujeme. Bábovka je sytá, ale moc dobrá. Sušené višně jí dodají na pikantnosti. Višně si rovněž můžeme naložit do rumu a do těsta dát již naložené.
Dobrou chuť