Rynglový extra džem

Sladké rynglové pohlazení

Rynglový extra džem Akční výrobek
230g Akční cena 89 eur 3.17 eur ks

Dostupnost

Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.

Místo sběru/pěstování

sady Bílé Podolí

Způsob zpracování

ruční loupání

Bez chemie

bez přidaných ochucovadel

Složení

Zelené ryngle ČR, 100g džemu obsahuje 80g ovoce, 16g cukru a 4g pektinu

Výrobcwe: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552 IČO 28351070

Trvanlivost 3 roky

Popis produktu

Džem ze zelených rynglí vynikne svojí sladkou chutí. Má tmavou nazlátlou barvu a hodí se především do moučníků nebo na palačinky. Džem je vyroben z vypeckovaných zelených rynglí, vařil se, až zhoustne a rangle se rozvaří na kousky. Pak byl lehce doslazen a pektinem zakonzervován, aby se nekazil.

Přidružené recepty

Křehotiny

Křehotiny

Boží milosti

Na těsto budeme potřebovat:

260 dkg hladké mouky

3 lžíce práškového cukru

2 žloutky

3 lžíce rumu

250 ml smetany 33%

Křehotiny neboli Boží milosti mě naučila vařit moje babička. Od ní mám i tento recept, který pravidelně přijde na řadu na popeleční středu. Je to masopustní jídlo a připravovalo se v tomto období. Popeleční středa je počátkem doby postní, která končí o Velikonocích a od popeleční středy do Velikonoc je to 6 týdnů.

Připravíme si suroviny dle předpisu. Je dobré si suroviny dát do mísy a nejprve zpracovat na těsto v míse. Až se vše pěkně spojí, tak můžeme dát těsto na vál a ještě chvíli dovypracovat.

Po této přípravě těsta si dáme na vařič pánvičku se sádlem a zapneme ji. Pak vyvalujeme těsto a rádýlkem vykrajujeme tradiční tvrary čtverec nebo trojúhejník a dáváme je smažit na pánvičku. Vše jde poměrně rychle. Po usmažení křehotiny obalujeme v práškovém cukru. Jsou krásně křehké. Konzumujeme je samotné nebo s marmeládou či povidly.

Zářijové čtení

Zářijové čtení

ryngle a broskve

Jak jsme sušili broskve a ryngle? Jak jsme na to vlastně přišli? To máte tak. Ne každý rok byla neúroda ovoce. Byly roky, kdy nám sadaři ovoce nutili, ať alespoň část zpracujeme. Tak jsme v roce 2018 poprvé zkusili usušit zelené ryngle a následně v roce 2019 jsme poprvé usušili broskve. U zákazníků si našly rychle oblibu, takže od té doby je sušíme pravielně. Letos při špatné úrodě ovoce to byl boj je sehnat, ale za těch 13 let práce s ovoce již mám své zdroje českého ovoce, kde je vždy seženu a jsou na nás hodní :) Proto dnes mohu v naší nabídce poukázat na sušené broskve a ryngle.

Broskve se jen omyjí a krájí ručně na plátky, které se dají sušit na síta. Sušit se musí opravdu pomalu, aby neztmavly a nepřipekly se. Nijak totiž ovoce před sušením neupravujeme. Výsledkem jsou krásně žluté a chutné plátky broskví.

Zelené ryngle sušíme až trochu zežloutnou. To teprve mají ten správný cukr, aby po usušení nebyly kyselé. Stejně je nijak neupravujeme, takže při sušení proběhne přirozená oxidace a půlky rynglí ztmavnou, Jsou podobné sušeným švestkám, ale chuť je trochu pikantnější.

Tak takhle my si v té sušárně žijeme a pracujeme a baví nás to pořád :)

Ochutnejte také

Český výrobek Hrušky sušené

Hrušky sušené

není nad sušenou hrušku

2.37 eur koupit