Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.
Dýně ČR
Výrobce: Agro-L s.r.o., Přimětice
Trvanlivost 8-12 měsíců
Ráda bych Vám nabídla kvalitní dýňové semínko, které se pěstuje v Dyjákovičkách na okrese Znojmo. Toto dýňové semínko sama používám do našich müsli. Je vysoce kvalitní a chutné. Dýňová semínka jsou především významným zdrojem zinku, který je pro lidský organismus nepostradatelný.Dýňová semínka mají mj. také významné antioxidační vlastnosti dané obsahem vitamínů A,C a E a řadou vitamínů skupiny B. V dýňových semíncích najdeme také kyselinu listovou. Dýňová semínka mají také nezanedbatelný podíl nenasycených mastných kyselin. Blahodárné účinky na lidské zdraví •Dýňová semínka mají pro svůj cenný bioaktivní obsah především antioxidační vlastnosti. •Užívají se při problémech s prostatou, podporují mužskou i ženskou potenci, jsou zdrojem životní energie. Pomáhají také při zánětech močových cest. •Konzumace dýňových semínek nebo dýňového oleje také podporuje krevní oběh, napomáhá trávení. Zklidňuje trávící trakt a je prospěšná při vředových onemocněních žaludku a dvanácterníku. •V neposlední řadě napomáhají dýňová semínka také regeneraci pokožky.
Opět po čase se můžeme pochlubit novým výrobkem v podobě našeho müsli. Tentokrát jsem se pověnovala jeho složení v návaznosti na výživové hodnoty a mohu Vám tak nabídnout müsli, které je nabité vlákninou a bílkovinou a dalšími vitamíny a minerály, avšak při nejměnší kalorické hodnotě ze všech našich příchutí.
Základem pro ovocné müsli jsou ovesné vločky, dýňové a slunečnicové semínko. Tato směs je nasucho opražena a následně se k ní přidají pšeničné otruby. Pšeničné otruby jsou produktem ze pšenice a je to vlastně vnější obal (slupka) zrna pšenice. Tento obal je plný vitamínů, minerálů, bílkovin a hlavně vlákniny, což je jejich největší výhoda, hlavně pro trávení a i hubnutí. Až 42% vlákniny v této potravině je opravdovým pomocníkem pro imunitu, nervový systém, trávení, hubnutí… Netřeba podceňovat dobře pročištěné tlusté střevo, protože díky pšeničným otrubám budete mít trávení čisté, urychlené a všechny potřebné živiny ze stravy, které jste přijali se vám dostanou do organismu a ten je pak může použít, tam kde je třeba.
Syrovátka je další novou složkou našeho müsli. Nejčastěji je ceněna pro vysoký obsah bílkovin, čehož se využívá při hubnutí a v kulturistice.
Najdeme v ní mnoho vitamínů (B1, B2, B5, B6, B7, B12, C, A, E, K) a minerálních látek (draslík, hořčík, vápník, sodík, fosfor, zinek). Díky tomuto obsahu látek syrovátka pomáhá při mnoho nemocech a zdravotních problémech. Na druhou stranu v ní najdeme i laktózu. Syrovátka zlepšuje přísun vápníku do těla a podporuje činnost jater
Müsli Fit borůvka je dále dochuceno sušenými jablky a mrazem sušenou borůvkou a broskví.
Díky syrovátce, která je sušená, lze po namočení do vody přes noc okamžitě konzumovat jako kaši nebo rozmixovat na smoothie.
Přeji dobrou chuť.
Suroviny:
60 g müsli Fit borůvka s broskví
125 g řeckého jogurtu
1 banán
50 ml mléka
5 g CHIA semínek
med / javorový sirup na doslazení ale nemusí být
Připravíme si misku, ve které nejprve rozmačkáme banán a postupně přilejeme mléko, jogurt a přimícháme další ingredince - müsli a CHIA semínka. Konzistence by měla být řidší.
Je dobré si kaši pripravit večer, dát ji přes noc do ledničky a ráno je hotová. Můžete si ji dát k snídani, ať studenou či ohřátou, nebo si ji vzít ke svačině.
Kaši můžeme dochutit medem či javorovým sirupem nebo čerstvým ovocem.
Je skvělým startem dne plným bílkovin i kvalitních sacharidů, díky nimž budete mít energii celé dopoledne.