Černorybízový extra džem

Černý rybíz bohytý na vitamín C

Černorybízový extra džem Akční výrobek
230 g Cena: 89 Kč ks

Dostupnost

Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.

Místo sběru/pěstování

Jižní Morava

Způsob zpracování

ruční

Bez chemie

bez přidaných ochucovadel

Složení

černý rybíz ČR, cukr, želírující látky (pektin), na 100g výrobku bylo použito 80g ovoce

Výrobce: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50 67552

Trvanlivost 3 roky

Popis produktu

Extra džem z černého rybízu je jedinečný nejen pro svoji chuť, ale i konzistenci. Do hotového džemu přidáváme kuličky celého rybízu, které se již nerozvaří. Džem je vyroben z rybízu ze zahrady mojí maminky na Vysočině. Přidáváme pouze pektin a cukr. 100g džemu obsahuje 80g ovoce, 24 g cukru a 2 g pektinu. Džem má pikantní chuť a je výborný na pečivo a i do moučníků. Lehce se roztírá.

Přidružené recepty

Lívance s džemem a zakysanou smetanou

Lívance s džemem a zakysanou smetanou

Lívance se špaldovou moukou

Na těsto na lívance budeme potřebovat:

Kvásek - 500 ml mléka, lžíce cukru a 20g kvasnic

Na těsto - 300 g mouky (150g špaldové mouky a 150g polohrubé mouky)

                2 vejce

                sůl

                olej - 5 lžic

Tento recept připravuji pro naše děti již mnoho let. Je jednoduchý, vždy se povede a lívance jsou jak peříčko. Navíc s použitím minima cukru a tuku. Recept jsem si vylepšila, že používám špladovou hladkou mouku napůl s polohrubou moukou.

Nejprve si připravíme kvásek. Ohřejeme mléko, přidáme do něj polévkovou lžíci cukru a kvasnice a necháme vykynout. Do větší mísy si navážíme obě mouky, přidáme sůl, olej a vejce. Po vykynutí přidáme i kvásek a vše zamícháme metlou. Těsto se může zdát řídké, ale tak je to dobře. Necháme je 20 minut kynout. Jakmile se na něm tvoří bublínky, můžeme začít smažit. Na rozpálenou pánev dáváme polévkovou lžící kopečky těsta, které po obou stranách smažíme. Jde to rychle a není potřeba používat ani olej a když, tak jen na potření pánve.

Lívance podáváme nejraději s černorybízovým džemem a zakysanou smetanou. Místo džemu se mouhou použít švestková povidla a místo zakysané smetany jogurt nebo šlehačka. To je již na každém, co má kdo rád. Z celé dávky je cca 40 malých lívanečků, které se dají jíst i zastudena.

Ochutnejte také

Český výrobek Kokosové jablečné marokánky

Kokosové jablečné marokánky

Kokosové pohlazení s jablkem

59 Kč koupit
Český výrobek Švestky sušené

Švestky sušené

Pro sušenou švestku šel bych světa kraj

59 Kč koupit
Český výrobek Směs sušeného ovoce

Směs sušeného ovoce

Jedlý dárek, který potěší

109 Kč koupit