Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.
Jižní Morava
ruční
bez přidaných ochucovadel
černý rybíz ČR, cukr, želírující látky (pektin), na 100g výrobku bylo použito 80g ovoce
Výrobce: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50 67552
Trvanlivost 3 roky
Extra džem z černého rybízu je jedinečný nejen pro svoji chuť, ale i konzistenci. Do hotového džemu přidáváme kuličky celého rybízu, které se již nerozvaří. Džem je vyroben z rybízu ze zahrady mojí maminky na Vysočině. Přidáváme pouze pektin a cukr. 100g džemu obsahuje 80g ovoce, 24 g cukru a 2 g pektinu. Džem má pikantní chuť a je výborný na pečivo a i do moučníků. Lehce se roztírá.
Na těsto na lívance budeme potřebovat:
Kvásek - 500 ml mléka, lžíce cukru a 20g kvasnic
Na těsto - 300 g mouky (150g špaldové mouky a 150g polohrubé mouky)
2 vejce
sůl
olej - 5 lžic
Tento recept připravuji pro naše děti již mnoho let. Je jednoduchý, vždy se povede a lívance jsou jak peříčko. Navíc s použitím minima cukru a tuku. Recept jsem si vylepšila, že používám špladovou hladkou mouku napůl s polohrubou moukou.
Nejprve si připravíme kvásek. Ohřejeme mléko, přidáme do něj polévkovou lžíci cukru a kvasnice a necháme vykynout. Do větší mísy si navážíme obě mouky, přidáme sůl, olej a vejce. Po vykynutí přidáme i kvásek a vše zamícháme metlou. Těsto se může zdát řídké, ale tak je to dobře. Necháme je 20 minut kynout. Jakmile se na něm tvoří bublínky, můžeme začít smažit. Na rozpálenou pánev dáváme polévkovou lžící kopečky těsta, které po obou stranách smažíme. Jde to rychle a není potřeba používat ani olej a když, tak jen na potření pánve.
Lívance podáváme nejraději s černorybízovým džemem a zakysanou smetanou. Místo džemu se mouhou použít švestková povidla a místo zakysané smetany jogurt nebo šlehačka. To je již na každém, co má kdo rád. Z celé dávky je cca 40 malých lívanečků, které se dají jíst i zastudena.