Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.
Ručně pražené
Bez tuku a cukru
Ovesné vločky (54%), slunečnicové semínko (15%), dýňové semínko (11%), sušená jablka (9%), jahoda mrazem sušená (2%), med (5%), Chia semínka (4%)
Výrobce: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552
Trvanlivost 5-12 měsíců
Výživové hodnoty na 100g výrobku:
Energetická hodnota (kj/kcal) 1706 / 408
Tuky (g) 15,9
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 2,4
Sacharidy (g) 47,3
z toho cukry (g) 12,5
Bílkoviny (g) 13,7
Vláknina (g) 11,2
Sůl 0
Základem pro ovocné müsli jsou ovesné vločky, dýňové a slunečnicové semínko. Kromě sušených jablek přidáváme mrazem sušenou jahodu. Dále jsme müsli obohatili o superpotravinu Chia semínko. Tato kombinace müsli a ovoce je velice vhodná na přípravu sušenek, které uvádím v receptech.
Chia semínko je dobré nechat nabobtnat, stačí tak 1 minuta. Müsli je vhodné do jogurtu, namočené do mléka nebo vody je základem pro kaši nebo smoothie.
Semínka chia jsou významným zdrojem proteinů (20%), kvalitních sacharidů (17%), tuků (21g), z nichž mají vysoké zastoupení rostlinné Omega-3 mastné kyseliny (13g) a v neposlední řadě obsah až 32g vlákniny. Semínka chia dále obsahují řadu antioxidantů, vápník (5x víc vápníku než v mléce). Chia obsahují dále železo, zinek, draslík, magnesium, fosfor a další důležité živiny v čisté a přírodní formě.
Semínka chia se vyznačují výbornými schopnostmi vázat na sebe vodu, tím tvoří je...mný, zdravý a lehce stravitelný gel. Tento má v lidském těle významnou schopnost snižovat hladinu krevního cukru - semínka chia napomáhají prodlužovat proces přeměny zkonzumovaných cukrů na glukózu, nedochází k tak rapidnímu zvýšení krevního cukru a nedostavuje se tak silný pocit hladu při následném poklesu krevního cukru (zásadní roli zde hrají konkrétní potraviny, jejich množství a glykemický index). Tato vlastnost semínek chia je důležitá především pro diabetiky, ale je velmi užitečná pro širokou veřejnost.
Řada studií semínkům chia dále připisuje pozitivní vliv při předcházení kardiovaskulárním onemocněním a to při denní konzumaci přibližně 2 - 3 lžíc semínek chia a dodržování zásad racionální stravy.
Ráda bych se s Vámi podělila o rychlý a chutný recept. Z našeho produktu "ovocné müsli se semínky", peču dětem mufiny.
Recept je následující.
Vezmeme:
100g ovocného müsli se semínky kterékoliv příchutě
a přidáme
1 vejce
1 dcl oleje
1 nastrouhané jablko
100 g celozrnné hladké mouky nebo obyčejné
půl lžičky jedlé sody
2 lžíce cukru, kdo má raději méně sladké, tak stačí med
Vše se zamíchá a směs stačí na 8 mufin, které pečeme 20 minut při 180 stupních.
Pak už jen stačí popřát dobrou chuť.
Letošní novinky budou obsahovat CHIA semínka. První novinkou jsou jablečné marokánky s CHIA semínky a druhou jahodové müsli s CHIA. Více se o jednotlivých produktech dozvíte na jejich odkazu v sekci jablečné marokánky a müsli plné ovoce.
Co jsou vlastně semínka CHIA?
Semínka chia jsou významným zdrojem proteinů (20%), kvalitních sacharidů (17%), tuků (21g), z nichž mají vysoké zastoupení rostlinné Omega-3 mastné kyseliny (13g) a v neposlední řadě obsah až 32g vlákniny. Semínka chia dále obsahují řadu antioxidantů, vápník (5x víc vápníku než v mléce). Chia obsahují dále železo, zinek, draslík, magnesium, fosfor a další důležité živiny v čisté a přírodní formě.
Semínka chia se vyznačují výbornými schopnostmi vázat na sebe vodu, tím tvoří je...mný, zdravý a lehce stravitelný gel. Tento má v lidském těle významnou schopnost snižovat hladinu krevního cukru - semínka chia napomáhají prodlužovat proces přeměny zkonzumovaných cukrů na glukózu, nedochází k tak rapidnímu zvýšení krevního cukru a nedostavuje se tak silný pocit hladu při následném poklesu krevního cukru (zásadní roli zde hrají konkrétní potraviny, jejich množství a glykemický index). Tato vlastnost semínek chia je důležitá především pro diabetiky, ale je velmi užitečná pro širokou veřejnost.
Řada studií semínkům chia dále připisuje pozitivní vliv při předcházení kardiovaskulárním onemocněním a to při denní konzumaci přibližně 2 - 3 lžíc semínek chia a dodržování zásad racionální stravy.
Vstoupili jsme do projektu Skutečně zdravá škola a stal se z nás skutečně zdravý dodavatel. Tento projekt má za cíl sledovat stravování ve školách a snažit se za podpory škol a rodičů vychovat v našich dětech správné stravovací návyky. Od začátku mého podnikání se zaměřujeme na děti a naše sušené ovoce jim podáváme jako vhodné zdravé mlsání. Vyzkoušela jsem si to na svých dětech. Je lepší si zamlsat sušená jablka nebo hrušky nebo jablečné marokánky. Jde stále o ovoce, cukry jsou v něm přirozené a pocit chutě na sladké Vám sušené ovoce také uspokojí.
Snažíme se dodávat naše sušené ovoce do automatů ve školách a začíná se nám dařit. Vytvořili jsme pro děti i motivační plakáty a doufejme, že nás budou mlsat rádi.
Připravila jsem si pro Vás další z rychlých a mými dětmi oblíbených receptů z ovocného müsli.
Na těsto potřebujeme:
250g ovocného müsli
100g třtinového cukru (může být i cukr krupice)
100g tuku
Tuk si v mikrovlnce předehřejeme a pak metlou vyšleháme tuk s cukrem do pěny. Následně přidáme müsli a rukou hněteme těsto. Nelekněte se, když se těsto rozpadá. Pokud se někomu zdá těsto mastné, je možné přidat 2 lžíce hladké mouky.
Na plech vyložený pečícím papírem mačkáme pomocí kávové lžičky těsto do hrudek. Pečeme při 180 stupních asi 10 - 15 min. Po upečení necháme vychladnout, jinak se sušenky rozdrobí.
Celá příprava i s pečením trvá asi 30 min a máme menší misku sušenek.