Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.
Ručně pražené
Bez tuku a cukru
ovesné vločky (52%), slunečnicové semínko (14%), dýňové semínko (10%), sušená jablka (8%), višně sušené (višně ČR, cukr) 6%, med (5%), hořká čokoláda (kakaová hmota 70%, cukr, kakaové máslo, kakaový prášek, vanilkové aroma) 4%
Výrobce: Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552
Trvanlivost 5-12 měsíců
Müsli je vhodné k výrobě granoly i sušenek.
Výživové hodnoty ve 100g výrobku:
Energetická hodnota (kj/kcal) 1707 / 408
Tuky (g) 15,9
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 3,1
Sahcaridy (g) 50,5
z toho cukry (g) 16,4
Bílkoviny (g) 12,6
Vláknina (g) 9,7
Sůl (g) 0
Základ pro ovocné müsli s příchutí višeň s čokoládou je stejný jako u jiné příchutě. Jedná se o ovesné vločky, dýňové a slunečnicové semínko. Kromě sušených jablek, tvoří ovocnou část sušené višně proslazené a 70% čokoláda. Tato příchuť je výraznější, ale spojení višní a čokolády dává müsli luxusní příchuť. Chutnají dobře samotné nebo s jogurtem. Další typy na využití müsli najdete v receptech.
Přezrálý banán
2 vejce
jablko
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
2 lžíce müsli Višeň s čokoládou
Višně sušené
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce špaldové mouky
prášek do pečiva
Co s přezrálým banánem? Udělejte pár muffin na snídani.
Do mísy si dáme 2 vejce, dvě lžíce medu, nastrouháme jedno jablko, rozmačkáme jeden banán a promícháme. Dále přidáme dvě lžíce oleje nebo kousek rozpuštěného másla, dvě lžíce müsli Višeň s čokoládou. Můžeme přidat i sušené višně. Vše opět dobře promícháme.
Nakonec přidáme 4 lžíce hladké a 4 lžíce špaldové mouky a prášek do pečiva.
Těsto by mělo být tužší. Toto množství vystačí na 10 muffin, které se vejdou na jeden plech na muffiny.
Naše müsli se tak dá použít nejen do jogurtu nebo na ranní kaši, ale také do muffin nebo sušenek.
Spojení sušených višní a čokolády nemá chybu. Čokoládové brownie cookis jsou nabité čokoládou a sušené višně jsou jen přijemnou tečkou.
Ingredience:
230g hořké čokolády, nasekané nahrubo
28g másla
2 vejce
130g krupicového cukru
31g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
50g mléčné čoklády, nasekané na menší kousky
50 g sušených višní, které si můžeme hodinu před pečením namočit do rumu či griotky
Postup přípravy trvá cca 30 minut, pečení 10 minut. Připravíte cca 28 kousků sušenek
1. Ve vodní lázni rozehřejeme hořkou čokoládu a máslo, vymícháme dohladka a necháme lehce vychladnout.
2. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva.
3. V míse robotu nebo ručně si vyšleháme vejce s cukrem a pomale přimícháme vychladlou čokoládu, až se vše spojí.
4. Přidáme suché přísady a lehce stěrkou zamícháme.
5. Nakonec přimícháme mléčnou čokoládu, ale cca 1 lžíci si jí necháme na dozdobení.
6. Těsto dáme vychladit do lednice na cca 15 minut.
7. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů a plechy vyložíme pečícím papírem. Stačí dva.
8. Vychladlé těsto, které tím zhoustlo, nabíráme polévkovou lžící a dáváme na plech v dostatečném rozestupu. Na každý kousek dáme sušené višně a kousky čokolády.
9. Pečeme cca 10 minut, dokud už těsto není lesklé a okraje jsou upečené.
10. Vychladnout necháme na plechu. Kolečka jsou krásně měkká po čokoládě. Uchování je nejlepší v nádobě s víčkem, aby cookies neosychali.
Rádi snídáme obilné kaše, které si dosladíme sušeným ovocem a medem či javorovým sirupem.