250g | Cena: | 7.99 eur | momentálně není skladem |
Produkty, které je možné vložit do košíku máme skladem.
Sady Bílé Podolí u Čáslavi
Ručně peckované a krájené broskve
Nesířené a nepřislazované
Broskve sušené, broskve ČR - limitovaná edice
Výrobce Domácí dobroty s.r.o., Ostašov 50, 67552
Trvanlivost 12-18 měsíců
Sušené broskve po našem jsou nesířené a nedoslazované. Broskve ručně loupeme, pak se dají na síta a pomale se dva dny suší. Sušené broskve tak zůstanou světlé a nespečou se. Broskve před sušením neupravujeme a po usušení také ne. Jejich chuť závisí na odrůdě broskví a na stupni zralosti. Broskve nakupujeme ze sadů Bílé Podolí, kde se většina těchto broskví zpracovává na dětskou výživu. Jsou tedy bez zbytečných postřiků a hnojiv. Sušené broskve je dobré použít do různých dezertů, skleniček nebo na dozdobení a samozřejmě na mlsání.
Vločky
Mléko
Jablko
Skořice
Broskve sušené
Jogurt
Müsli Domácí dobroty Maroko
Skleničky od našich džemů se dají použít na takovéto dobré snídaňové nebo svačinové dezerty.
1. Dáme si vařit vločky do mléka a přidáme k nim nakrájené čerstvé jablko. Stačí vařit 10 minut a kaše je hotová. Ochutíme ji mletou skořicí.
2. Než kaši dovaříme, připravíme si skleničky. Na dno dáme sušené ovoce. V tomto receptu jsem použila sušené broskve. Na ně dáme vrstvu uvařené kaše.
3. Kaši pokapeme javorovým sirupem. Na něj vrstvíme lžíci bílého jogurtu a na něj lžíci müsli Maroko Domácí dobroty. Nakonec můžeme přidat vlašský ořech nebo plátek čerstvého jablka.
Jak jsme sušili broskve a ryngle? Jak jsme na to vlastně přišli? To máte tak. Ne každý rok byla neúroda ovoce. Byly roky, kdy nám sadaři ovoce nutili, ať alespoň část zpracujeme. Tak jsme v roce 2018 poprvé zkusili usušit zelené ryngle a následně v roce 2019 jsme poprvé usušili broskve. U zákazníků si našly rychle oblibu, takže od té doby je sušíme pravielně. Letos při špatné úrodě ovoce to byl boj je sehnat, ale za těch 13 let práce s ovoce již mám své zdroje českého ovoce, kde je vždy seženu a jsou na nás hodní :) Proto dnes mohu v naší nabídce poukázat na sušené broskve a ryngle.
Broskve se jen omyjí a krájí ručně na plátky, které se dají sušit na síta. Sušit se musí opravdu pomalu, aby neztmavly a nepřipekly se. Nijak totiž ovoce před sušením neupravujeme. Výsledkem jsou krásně žluté a chutné plátky broskví.
Zelené ryngle sušíme až trochu zežloutnou. To teprve mají ten správný cukr, aby po usušení nebyly kyselé. Stejně je nijak neupravujeme, takže při sušení proběhne přirozená oxidace a půlky rynglí ztmavnou, Jsou podobné sušeným švestkám, ale chuť je trochu pikantnější.
Tak takhle my si v té sušárně žijeme a pracujeme a baví nás to pořád :)